Teamcoaching

To go fast, go alone. To go far, go together.
– African proverb

Je hebt goede mensen in je team, maar hun talenten komen niet tot hun recht. De organisatie is aan het veranderen en je wilt jouw team hier goed doorheen navigeren. Er is veel onenigheid en de samenwerking verloopt stroef. Het verzuim is hoog, mensen zijn moe en er is veel verloop. Je merkt dat de verschillen tussen je teamleden als een bedreiging worden gezien, terwijl ze samen juist tot grote successen kunnen leiden. Het frustreert je dat je ziet waar het misloopt, maar dat het je niet lukt om het op te lossen. Wat te doen?

Met teamcoaching van FWDHR zorg je ervoor dat je teamleden weer met plezier naar hun werk komen en er samen de schouders onder zetten. We kijken samen waar de knelpunten zitten en hoe je de problemen als team kan oplossen. We zorgen dat onderliggende spanningen een plek krijgen, zodat er een gezonde basis ontstaat waarop iedereen prettig en effectief met elkaar kan samenwerken.

In teamcoaching werk ik graag met Insights Discovery in combinatie met coachingsmethodieken als Transactionele Analyse, NLP en Systemisch Werk.

Insights Discovery is een toegankelijk kleurenmodel dat, in combinatie met een persoonlijk profiel, mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Met persoonlijke effectiviteit en team dynamiek als fundament, leent de Insights methodiek zich uitstekend voor het verdiepen op thema’s als feedback, stress, veerkracht en change management.

Wil jij (weer) een soepele samenwerking om jullie teamdoelen te bereiken? Volg dan deze drie stappen:

  1. Intake

    We plannen een (vrijblijvende) afspraak. We bespreken wat je wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Soms volstaat een middagsessie, soms is er meer nodig. Na de intake ontvang je een offerte.
  2. Teamcoachingtraject

    Samen met je team ga je aan de slag om elkaar beter te leren kennen en begrijpen. We creëren een vruchtbare voedingsbodem, zodat er goed kan worden samengewerkt en je teamleden elkaars krachten bundelen. We werken aan een veilige basis, inzicht in hoe teamleden van elkaar verschillen en welke krachten en uitdagingen daarachter schuilgaan en leren hier als team effectief mee om te gaan om de teamdoelen te bereiken. Voor en na de teamsessie(s) hebben we altijd even contact om goed af te kunnen stemmen op wat nodig is.
  3. Afronding

    Dankzij een betere samenwerking worden er successen geboekt voor de organisatie. Het team is weer trots op wat er bereikt wordt en op hun rol daarin. Na afloop van elke sessie en aan het einde van een teamtraject evalueren we samen het verloop en eventuele vervolgstappen (al dan niet begeleid).

Contact

Wanneer spreken we af?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam